Képzéseink:

 

A törvényi változások szerint a 2015/2016-os tanévtől 2 szakma ingyenes ( az 1. nappali rendszerben, a 2. esti képzés keretein belül) és a korhatár 25 év. A szakképzési ösztöndíj összege havi 8.000 Ft-tól 15.000 Ft lehet, tanulmányi átlagtól függően!

OM azonosító: 035269/010

Feladatellátási hely kódja: 001

 

Technikum:

  • Kertésztechnikus:      

 

A mezőgazdaság és erdészet ágazat kertészeti területének 5 éves képzése ( érettségivel rendelkezők részére 2 éves) amely érettségivel és technikusi szintű szakképzettség megszerzésével zárul. A képzés 3. évétől ( érettégivel rendelkezőknek az 1. tanév 2. félévétől) az alábbi szakirányok választhatók:  

                 - Parképítő és -fenntartó technikus

                 - Dísznövénykertész, virágkötő

                 - Gyógynövénytermesztő

                 - Gyümölcstermesztő

                 - Zöldségtermesztő

Kinek ajánljuk a kertésztechnikusi képzést ? Azoknak a fiataloknak, akik kifejezetten szeretik a természetet, a növényeket, szeretnek a természetben tartózkodni, szeretnek alkotni, akiknek fontos "munkájuk gyümölcse".

Gyere hozzánk tanulni, ha vonzóak számodra az alábbi lehetőségek!

Parképítő és -fenntartó technikusként alkalmazottként vagy egyéni vállalkozóként képessé válsz önállóan megálmodni és megépíteni egy kertet, a kertek ápolási feladatait ellátni. Kreatív, biztos megélhetést nyújtó szakma!

 

Dísznövénykertész technikusként képessé válsz megtermelni a szobanövényeket, egynyári virágokat, virágkötőként pedig megtanulod azokat felhasználni a csokrokban, koszorúkban, virágkötészeti alkotásokban, továbbá képessé válsz rendezvények, esküvők dekorálására is.

 

 

Szakképző iskola

  • Kertész 
 
 

Érettségire való felkészítés ( 2 éves, nappali és esti, ingyenes!)