Művészetterápiás csoportfoglalkozás

 
 
 
A csoportvezető: Pethő Adél pszichológus, művészetterapeuta
 
Iskolánkban 20 éve működik Művészetterápiás csoport, mely az idei tanévben is szerdánként 14:00-tól várja az érdeklődőket.
 
A csoport célja hogy biztonságos környezetben, a tanulókban felmerülő belső konfliktusok alkotásokon keresztül jelenjenek meg. Ezzel rálátunk arra a folyamatra, ami a belső világban kimozdulásra, elengedésre, vagy éppen a befogadás megélésére vár.
 
Az alkotáshoz kapcsolódó érzések, gondolatok megosztásával segítjük a tudatosodást, és az önismeret fejlődését. Az alkotó folyamat aktiválja a belső pszichés erőket, segít a feszültség oldásában, és lelki egyensúly megteremtésében. Zene, képzőművészet, mozgás – tánc és szomato drámán keresztül a MOST élményére fókuszálva történik a foglalkozás.
 
Kinek ajánlom?
Azoknak a fiataloknak, akik a magatartási problémáikra, élethelyzetekből keletkező konfliktusaikra, feszültségük kezelésére és megoldására keresnek módszert. De bárki jelentkezhet, aki szeretné önmagában kreatív erőit mozgósítani, akik motiválatlanok, akik nehezen illeszkednek be kortársaik közé.
 
 

A csoport fényképes bemutatkozója itt tölthető le: Művészetterápia.pdf (1007507)

 

Kincugi az újra alkotás művészete
 
„Ami széttört, azt összeillesztheted, és amikor megteszed, ne rejtsd el a törékenységét, mert a látszólagos törékenységből lesz a látható erő.”