Tájékoztató - tagozatkódok sorrendjének megváltoztatásáról a felvételi eljárás során

2022.03.10 18:46

Kedves Szülők, Tanulók!

Felvételi eljárás _Módosító időszak

 

A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk, alapján a tanulóknak 2022. március 21-22- én lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő tagozatkódok sorrendjének megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is.

A jelentkező számára a módosítás lehetősége akkor lehet fontos, ha a felvételik során az egyes iskolákban szerzett tapasztalatai alapján esetleg megváltozott a saját felvételi elképzelése. Inkább más helyre szeretne elsősorban bejutni (és ha több helyre is felvennék, a saját választása, a tanulmányi területek között általa felállított sorrend lesz a döntő), illetve még inkább azért, mert lehetősége van olyan új tanulmányi területeket is megjelölni, amelyekbe a bejutás esélye nagyobb.

A módosító tanulói adatlap előállítását és a Hivatalhoz történő továbbítását a tanuló általános iskolája végzi. A változtatáshoz módosító tanulói adatlapot kell előállítani a KIFIR rendszerből, melyet 2022. március 23-ig meg kell küldeni a Hivatalba.

Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni. A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet.

Azoknak a tanulóknak (és szüleiknek) akiknek a szóbeli során olyan tagozatkódot javasoltak, amit nem jelöltek meg, javasoljuk a módosítást, a sikeresebb felvétel érdekében!

 

Sikeres felvételt kívánunk minden hozzánk jelentkező tanulónak!

Vissza