Rendkívüli felvételi kiírás 8. osztályosok részére!!!!

2019.05.10 12:33
 
 
Tisztelt Pedagógus, Tisztelt Szülő, Kedves Pályaválasztó!
 
Több mint száz éves története alatt a Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola az ország egyik legnagyobb és legjobb kertészeti szakképző intézményévé vált, ahol jeles kertészek, kertépítők és virágkötők szereztek szakképesítést. A 2008-ban felújított, kellemes környezetben lévő, rendezett, tiszta, kibővített iskolánk, tankertünk megfelelő alapokat nyújt a tájat, a városi zöldfelületeket és az emberek közvetlen környezetét kialakító, szépítő leendő szakemberek számára.
 
Nagy szeretettel várjuk a természetet, a szép környezetet, a növényeket szerető tanulókat, akik iskolánkban válnak a jövő Dísznövénykertész, Kertész, Parképítő és -fenntartó, valamint Virágkötő és virágkereskedő szakembereivé.
 
A Magyar Gyula Kertészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola rendkívüli felvételi eljárást ír ki a 2019/2020-as tanévre, az alábbi tagozataira:
 
Tagozatkód                                             Megnevezés                                                 Férőhely
0054                     Parképítő és -fenntartó technikus(szakgimnázium)                         20 fő
0030                                 Dísznövénykertész (szakközépiskola)                                  60 fő
0031                                             Kertész (szakközépiskola)                                        45 fő
0032                               Virágkötő és virágkereskedő(szakközépiskola                        61 fő
 
Tagozatkódok
Szakgimnázium
0054 – 4+1 évfolyamos szakgimnáziumi képzés.
Kimenet 4 év után: Szakgimnáziumi érettségi vizsga (ágazati szakmai érettségi vizsgával). A sikeres érettségi vizsga teljesítése után tanulóink az ötödik tanévtől technikusi képzésben vesznek részt, tanulószerződést köthetnek, amely bevételt jelent a tanuló számára. Az ötödik (technikusi) tanév végén Parképítő és -fenntartó technikusi minősítés szerezhető.
 
Szakközépiskola
0030 – 3 évfolyamos szakközépiskolai képzés + 2 év érettségire való felkészítés. A tanulmányok alatt szakmai versenyeken mérettethetik meg magukat tanulóink. Lehetőség van ERASMUS+ pályázatok keretén belül külföldi szakmai gyakorlatokon részt venni pl.: Olaszország, Németország, Franciaország, Ausztria, Finnország, stb.
Kimenet 3 év után: Dísznövénykertész szakmai vizsga. A sikeres szintvizsga teljesítése után, a második tanévtől tanulószerződést köthetnek, amely bevételt jelent a tanuló számára. A szakmai képzés után 2 év alatt érettségi vizsga tehető.
 
0031 – 3 évfolyamos szakközépiskolai képzés + 2 év érettségire való felkészítés. A tanulmányok alatt szakmai versenyeken mérettethetik meg magukat tanulóink. Lehetőség van ERASMUS+ pályázatok keretén belül külföldi szakmai gyakorlatokon
részt venni pl.: Olaszország, Németország, Franciaország, Ausztria, Finnország, stb.
Kimenet 3 év után: Kertész szakmai vizsga. A sikeres szintvizsga teljesítése után, a második tanévtől tanulószerződést köthetnek, amely bevételt jelent a tanuló számára. A szakmai vizsga után lehetőség van 1 év ráépülő képzés megszerzésére Zöldség és gyümölcstermesztő vagy Gyógy- és fűszernövény termesztő szakmákban. Illetve a szakmai képzés után és a ráépülés után is 2 év alatt érettségi vizsga tehető.
 
0032 – 3 évfolyamos szakközépiskolai képzés + 2 év érettségire való felkészítés. A tanulmányok alatt szakmai versenyeken mérettethetik meg magukat tanulóink. Lehetőség van ERASMUS+ pályázatok keretén belül külföldi szakmai gyakorlatokon
részt venni pl.: Olaszország, Németország, Franciaország, Ausztria, Finnország, stb.
Kimenet 3 év után: Virágkötő és virágkereskedő szakmai vizsga. A sikeres szintvizsga teljesítése után, a második tanévtől tanulószerződést köthetnek, amely bevételt jelent a tanuló számára. A szakmai vizsga után lehetőség van 1 év ráépülő képzés megszerzésére Virágdekoratőr szakmában. Illetve a szakmai képzés után és a ráépülés után is 2 év alatt érettségi vizsga tehető.
 
A rendkívüli felvételi eljárás során a szülői kérvényt és a jelentkezési lapot személyesen kell benyújtani az iskola titkárságára.
A jelentkezési laphoz – amennyiben van – kérjük csatolni a Szakértői Rehabilitációs Bizottság és/vagy Nevelési Tanácsadó Szakvéleményét.
 
Minden jelentkezőt szeretettel várunk!
Vissza