Rendkívüli felvételi kiírás 8. osztályosok részére!!!!

2017.04.28 09:12

Tisztelt Pedagógus, Tisztelt Szülő, Kedves Pályaválasztó!

 

Több mint száz éves története alatt a Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola az ország egyik legnagyobb és legjobb kertészeti szakképző intézményévé vált, ahol jeles kertészek, kertépítők és virágkötők szereztek szakképesítést.

A 2008-ban felújított, kellemes környezetben lévő, rendezett, tiszta, kibővített iskolánk, tankertünk megfelelő alapokat nyújt a tájat, a városi zöldfelületeket és az emberek közvetlen környezetét kialakító, szépítő leendő szakemberek számára.

Nagy szeretettel várjuk a természetet, a szép környezetet, a növényeket szerető tanulókat, akik iskolánkban válnak a jövő dísznövénykertész, kertész, parképítő és fenntartó, valamint virágkötő és virágkereskedő szakembereivé.

 

A Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola rendkívüli felvételi eljárást ír ki a 2017/2018-as tanévre, az alábbi tagozataira:

 

Tagozatkód

Megnevezés

Férőhely

 

 

 

32

szakközépiskola - virágkötő és virágkereskedő

      35  fő

31

szakközépiskola - kertész

    20    fő

30

szakközépiskola - dísznövénykertész

76 fő

10, 11

speciális szakiskola előkészítő

      24  fő

 

 

 

 

 

Tagozatkódok

·         30 – Szakközépiskola

3 évfolyamos szakközépiskolai képzés, amelynek célja a Dísznövénykertész szakképesítés megszerzése. A tanulók szakmai versenyeken és külföldi szakmai gyakorlatokon vehetnek részt. A szakmai vizsga után 2 éves, érettségire való felkészítésre is jelentkezhetnek a tanulók.

 

·         31 – Szakközépiskola

3 évfolyamos szakközépiskolai képzés, amelynek célja a Kertész szakképesítés megszerzése. A tanulók szakmai versenyeken és külföldi szakmai gyakorlatokon vehetnek részt. A szakmai vizsga után 2 éves, érettségire való felkészítésre is jelentkezhetnek a tanulók, illetve 1 év alatt Zöldség- és gyümölcstermesztő, illetve Gyógy- és fűszernövény-termesztő ráépülő szakképesítés szerezhető.

 

 

 

·         32 – Szakközépiskola

3 évfolyamos szakközépiskolai képzés, amelynek célja a Virágkötő és virágkereskedő szakképesítés megszerzése. A tanulók szakmai versenyeken és külföldi szakmai gyakorlatokon vehetnek részt. A szakmai vizsga után 2 éves, érettségire való felkészítésre is jelentkezhetnek a tanulók, illetve 1 év alatt Virágdekoratőr ráépülő szakképesítés szerezhető.

 

Testi-, érzékszervi-, beszédfogyatékos, nevelési és tanulási folyamatban akadályozott, szakértői, rehabilitációs bizottsági szakvéleménnyel rendelkező sajátos nevelési igényű tanulók is jelentkezhetnek valamennyi tagozatkódra, akiket logopédus, fejlesztő pedagógus, iskolapszichológus segít a sikeres tanulmányi munkában.

 

·         10 -11 szakiskola Előkészítő

Előkészítő évfolyammal +2 évfolyamos részszakképzés, amelynek célja a Kerti munkás és Parkgondozó szakképesítés megszerzése. Sajátos nevelési igényű, enyhe értelmi fogyatékos tanulók jelentkezését várjuk. Szakértői és rehabilitációs bizottság által kiállított szakértői vélemény szükséges.

 

 

A rendkívüli felvételi eljárásban szülői kérvényt és az iskola honlapjáról (www.magyulaiskola.hu) letölthető jelentkezési lapot kell benyújtani az iskola titkárságára.

A jelentkezési laphoz – amennyiben van – kérjük csatolni a Szakértői Rehabilitációs Bizottság és/vagy Nevelési Tanácsadó Szakvéleményét.

 

A jelentkezési lap beérkezési határideje: 2017. május 24.

 

 

Minden jelentkezőt szeretettel várunk!

Vissza