Középfokú felvételi eljárás

2024.01.16 19:14
 
Tisztelt Szülők, Kedves Tanulók!
 
A következő fontos időpontoktól, információkról szeretnénk tájékoztatást adni:
 
Központi írásbeli vizsga időpontja: 2024. 01. 20.
 
Felvételi lapok jelentkezési határideje: 2024. 02. 21. 
Amennyiben a tanuló rendelkezik felmentéssel, szakvéleménnyel, kérjük a jelentkezési laphoz csatolni! A központi felvételit nem számoljuk, de ha technikumba szeretne jelentkezni, megköszönjük a csatolmányt.
 
Szóbeli vizsgák időpontja: 2024. 03-04.-03. 20. A pontos beosztásról mindenkit email útján értesítünk és a honlapon is közzétesszük!
 
Ideiglenes rangsor a honlapon: 2024. 03. 22. 
Iskolánkban a felvételihez és a rangsoroláshoz szükséges pontszámítás a következőképp zajlik:
Rangsoroláshoz a 7. osztály év vége és 8. osztály félévi jegyeit számoljuk: magyar irodalom és nyelvtan, matek, történelem, idegen nyelv, biológia, informatika. Ha bármiből felmentése van, vagy hiányzik a tantárgy, akkor más tantárgyat számolunk: infó, föci, kémia, fizika kérjük, ezeket a tantárgyi jegyeket tüntessék fel a jelentkezési lapon!
 
Módosító időszak általános iskolában: 2024. 04. 08.-10. A tanulóknak lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő tagozatkódok sorrendjének megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is! Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói
adatlapon feltüntetni. A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet. Azoknak a tanulóknak (és szüleiknek) akiknek a szóbeli során olyan
tagozatkódot javasoltak, amit nem jelöltek meg, javasoljuk a módosítást, a sikeresebb felvétel érdekében!
 
Felvételi eredmények kiértesítése: 2024. 05. 02. (A felvettek névsorát OM azonosítóval vagy jeligével a honlapon közzétesszük).
 
Alkalmassági vizsgálat: május-június. 
A felvett tanulóknak kötelező az alkalmassági vizsgálat! A pontos beosztásról mindenkit email útján értesítünk és a honlapon is közzétesszük!
 
Beiratkozás: június 26-28.
Sikeres felvételt kívánunk minden hozzánk jelentkező tanulónak!
Vissza