Finnországi szakmai gyakorlat parkgondozó és kerti munkás diákok számára

2017.04.03 08:33

Tájékoztató Erasmus+ mobilitási projekt keretében szervezett
finnországi parkgondozó és kerti munkás szakmai gyakorlatról

Helyszín: Finnország, Turenki

Fogadó szervezet: Kiipulan Vocational College
Kiipulantie 507
14200 Turenki

Időpont: 2017. május (2 hetes gyakorlat), pontos időpont egyeztetés alatt

Utazás: repülővel
Indulás: Liszt Ferenc repülőtér (jegyvásárlás folyamatban), pontos időpont illetve a poggyászokról szóló információk később kerülnek kihirdetésre.

Szállás: az intézmény kollégiumában

Koordinátor: Fekete-Márton Zsuzsanna
Kísérő tanár: kiválasztása folyamatban

A szakmai gyakorlat idejére a teljes ellátást az intézmény biztosítja a résztvevők számára, illetve a kísérőtanár segítségével gondoskodnak róla a diákok.

A gyakorlat célja
A gyakorlat 2 hete alatt az itthon szerzett kertészeti, parkfenntartási és idegen nyelvi ismeretedet lehet bővíteni, új alapokra helyezni, azáltal, hogy munkát végzel a finn iskola tankertészetben. A gyakorlat heti 5 napon napi 6-7 óra munkavégzést jelent, az itthoni gyakorlathoz hasonlóan. A hétköznapi munka mellett természetesen lehetőség van délutánonként és hétvégén szakmai és kulturális programok szervezésére is, amihez a helyi koordinátor és a gyakorlat teljes időtartama alatt jelen lévő kísérő tanár segítséget nyújt.

Felkészítés: a pályázat lehetőséget biztosít nyelvi, kulturális és szakmai felkészítésre, melyet az iskola munkatársa tart a kiutazást megelőző héten illetve a helyszínen. A részvétel ezen kötelező!

Biztosítás: az utazás és a szakmai gyakorlat teljes időtartalmára az iskola biztosítást köt a résztvevők számára az ösztöndíj terhére, emellett az „Európai egészségbiztosítási” kártya kiváltása kötelező (ingyen kiváltható az OEP-nél).
A pályázat fedezi a diákok utazásának, szállásának, étkezésének és biztosításának teljes költségét, azaz önerőt nem igényel! Az iskola minden kedvezményezettel ösztöndíjszerződést köt.

Praktikus felszerelés: vízálló cipő (munkára is!), saját ágynemű, esőkabát, lázmérő, láz- és fájdalomcsillapító, fásli, naptej, sapka

Kapcsolattartás a szülőkkel: költségkímélő megoldás az internet használata, amire az iskolában meghatározott időpontokban lesz alkalom. A mobiltelefonok használata rendkívül költséges, javasolt inkább sms írása. A szolgáltatónál érdemes érdeklődni a franciaországi használat lehetőségéről, feltételeiről és díjairól! Többnyire aktiváltatni kell a roaming szolgáltatást, ezt célszerű még itthon elvégezni, ellenkező esetben a telefon a határ átlépését követően nem használható.

Ezen felül lehetőség szerint kb. 30 Euro zsebpénz javasolt hozni, de ez nem kötelező!

Gyakorlati napló
A pályázat kötelező eleme a hazaérkezést követően egy fényképekkel illusztrált beszámoló leadása, melynek tartalmaznia kell a szakmai munkát és a kulturális programokat. Erre példa a www.magyulaiskola.hu → Külföldi kapcsolatok → Erasmus+ mobilitások menüpontban találhatóak.

További kötelező elem a MobilityTool adatbázis által a hazaérkezést követően küldött online kérdőív kitöltése, melyhez a projektkoordinátor segítséget nyújt.

 

A kiutazást megelőzően és annak teljes időtartama alatt bármilyen kérdéssel kérem forduljon Fekete-Márton Zsuzsannához a 06 1 261 8695 / 116-os telefonszámon vagy emailben az fmzsuzsanna@magyula.hu címen.

Vissza