FIGYELEM!!!!!!!!! NYÁRI GYAKORLATI LEHETŐSÉG AUSZTRIÁBAN!!!!!

2016.06.14 12:22
Erasmus+ mobilitási projekt keretében szervezett osztrák szakmai gyakorlat (nyári gyakorlatba beszámít!!!)
Helyszín: Tulln, Ausztria
Időpont: 2016. július 3 – július 17 (2 hét)
Utazás: mikrobusszal
Kísérők:
Egyeztetés alatt, de a gyakorlat teljes időtartama alatt kísérőtanár felügyelete alatt lesznek a diákok!
Koordinátor Magyar Gyula Kertészeti Szakképző Iskola részéről:
Fekete-Márton Zsuzsanna: az fmzsuzsanna@magyula.hu email címen a gyakorlat teljes időtartama alatt is elérhető!
Fogadóintézmény: Die Garten Tulln
Am Wasserpark 1
3430 Tulln
office@diegartentulln.at
Koordinátor: Thomas Uibel (thomas.uibel@diegartentulln.at)
A gyakorlat célja
A gyakorlat 2 hete alatt az itthon szerzett kertészeti, parkfenntartási és idegen nyelvi ismeretedet lehet bővíteni, új alapokra helyezni, azáltal, hogy munkát végzel egy osztrák bemutatóparkban. A gyakorlat heti 5 napon napi 6-7 óra munkavégzést jelent, az itthoni nyári gyakorlathoz hasonlóan. Munkaidő: 8-15:30, fél órás ebédszünet. A hétköznapi munka mellett természetesen lehetőség van délutánonként és hétvégén szakmai és kulturális programok szervezésére is, amihez a helyi koordinátor és a gyakorlat teljes időtartama alatt jelen lévő kísérő tanár segítséget nyújt.
Szállás:
Landwirtschaftliche Fachschule Tulln
Frauentorgasse 72 -74
3430 Tulln
www.lfs-tulln.ac.at
Étkezés: reggeli a kollégiumban 6:45-től, hideg ebéd a parkban, meleg vacsora egy gyorsétteremben, kisvendéglőben. A reggelit a kollégium biztosítja, a többi étkezést a diákok a kísérő segítségével önállóan oldják meg az ösztöndíjból.
Felkészítés: a pályázat lehetőséget biztosít nyelvi, kulturális és szakmai felkészítésre, melyet az iskola munkatársa tart a kiutazást megelőző héten illetve a helyszínen. A részvétel ezen kötelező!
Biztosítás: az utazás és a szakmai gyakorlat teljes időtartalmára az iskola biztosítást köt a résztvevők számára az ösztöndíj terhére, emellett az „Európai egészségbiztosítási” kártya kiváltása kötelező (ingyen kiváltható az OEP-nél).
A pályázat fedezi a diákok utazásának, szállásának, napi háromszori étkezésének és biztosításának költségét. Az iskola minden kedvezményezettel ösztöndíjszerződést köt.
Praktikus felszerelés: gumicsizma, vízálló cipő ( munkára is!), saját ágynemű, esőkabát, lázmérő, láz- és fájdalomcsillapító, fásli, naptej, szúnyogriasztó, sapka
Ezen felül lehetőség szerint kb. 30 Euro zsebpénz javasolt hozni, de ez nem kötelező!
Gyakorlati napló
A kint tartózkodás alatt gyakorlati naplót kell vezetni a szakmai munkáról, szabadidős tevékenységekről. Ezt javasolt a kísérő tanár segítségével minden délután, folyamatosan vezetni! Hazaérkezést kővetően legkésőbb 2016. szeptember 30-ig egy elektronikus képekkel illusztrált beszámolót kell leadni az fmzsuzsanna@magyula.hu email címre vagy a 218-as szobában Fekete-Márton Zsuzsannának.
Jelentkezési határidő: 2016. június 15. Jelentkezési lap a 218-s szobában, valamint a titkárságon kérhető! Felvilágosítás a 218-as szobában, vagy a 06 30 335 5622-es telefonszámon

 

Vissza