Felvételi rangsor

2024.03.21 15:42
Kedves Felvételiző Diákok
 
 
Lila színnel azok a tanulók vannak megjelölve, akik a felvételi eredmények alapján felvételt tudnak nyerni a KMASZC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskolába.
A várólistáról (fehér szín) a korábbi évek tapasztalatai alapján igen sokan bekerülhetnek iskolánkba, a több intézménybe való párhuzamos jelentkezés miatt. A várólistát tanulók közül csak azok tudnak bekerülni, akik első helyen jelölték meg az iskolánkat, vagy az előttünk álló iskolába nem jutottak be.
A sárga színnel megjelölt tanulóknak nem tudjuk biztosítani a felvételt az adott osztályokba.
 
A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk, alapján a tanulóknak 2024. április 8-10 között  lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő tagozatkódok sorrendjének megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is!
 
A jelentkező számára a módosítás lehetősége akkor lehet fontos, ha a felvételik során az egyes iskolákban szerzett tapasztalatai alapján esetleg megváltozott a saját felvételi elképzelése. Inkább más helyre szeretne elsősorban bejutni (és ha több helyre is felvennék, a saját választása, a tanulmányi területek között általa felállított sorrend lesz a döntő), illetve még inkább azért, mert lehetősége van olyan új tanulmányi területeket is megjelölni, amelyekbe a bejutás esélye nagyobb.
 
A módosító tanulói adatlap előállítását és a Hivatalhoz történő továbbítását a tanuló általános iskolája végzi. A változtatáshoz módosító tanulói adatlapot kell előállítani a KIFIR rendszerből, melyet 2024. április 10-ig meg kell küldeni a Hivatalba.
 
Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni. A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet.
 
Azoknak a tanulóknak (és szüleiknek) akiknek a szóbeli során olyan tagozatkódot javasoltak, amit nem jelöltek meg, javasoljuk a módosítást, a sikeresebb felvétel érdekében!
 

 

 

54 kód_rangsorolás.pdf (588968)
34 kód_rangsorolás.pdf (515654)
 

Vissza