Felvételi eljárás _ Rangsorolás, módosító időszak

2023.03.12 07:08
Kedves Szülők, Tanulók!
 
 
Kérjük, figyelmesen olvassák el!
 
 
Lila színnel azok a tanulók vannak megjelölve, akik a felvételi eredmények alapján felvételt tudnak nyerni a KMASZC Magyar Gyula Kertészeti Technikum és Szakképző Iskolába.
A várólistáról (fehér szín) a korábbi évek tapasztalatai alapján igen sokan bekerülhetnek iskolánkba, a több intézménybe való párhuzamos jelentkezés miatt. A várólistás tanulók közül csak azok tudnak bekerülni, akik első helyen jelölték meg az iskolánkat, vagy az előttünk álló iskolába nem jutottak be.
 
A sárga színnel megjelölt tanulóknak nem tudjuk biztosítani a felvételt.
 
A felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk, alapján a tanulóknak 2023. március 21-22- én lehetőségük van a tanulói adatlapon szereplő tagozatkódok sorrendjének megváltoztatására, illetve új tanulmányi terület felvételére is!
 
A jelentkező számára a módosítás lehetősége akkor lehet fontos, ha a felvételik során az egyes iskolákban szerzett tapasztalatai alapján esetleg megváltozott a saját felvételi elképzelése, inkább más helyre szeretne elsősorban bejutni (és ha több helyre is felvennék, a saját választása, a
tanulmányi területek között általa felállított sorrend lesz a döntő), illetve még inkább azért, mert lehetősége van olyan új tanulmányi területeket is megjelölni, amelyekbe a bejutás esélye nagyobb.
 
A módosító tanulói adatlap előállítását és a Hivatalhoz történő továbbítását a tanuló általános iskolája végzi. A változtatáshoz módosító tanulói adatlapot kell előállítani a KIFIR rendszerből, melyet 2023. március 22-ig meg kell küldeni a Hivatalba.
 
Új iskolát (és annak tanulmányi területét) nem lehet a módosító tanulói adatlapon feltüntetni. A módosítás során tanulmányi területet törölni nem lehet.
Azoknak a tanulóknak (és szüleiknek) akiknek a szóbeli során olyan tagozatkódot javasoltak, amit nem jelöltek meg, javasoljuk a módosítást, a sikeresebb felvétel érdekében!
 
Sikeres felvételt kívánunk minden hozzánk jelentkező tanulónak!
 
Rangsorolás 9. kertésztechnikus tagozat
 
Rangsorolás 9. kertész tagozat
 
Rangsorolás elutasított tanulók
 
 
Vissza