Diákigazolvány igénylésének módja

2020.06.05 11:29
Tudnivalók a diákigazolvány igényléséről
 
A diákigazolvány készíttetésének menete:
Az illetékes Okmányirodában készítik a diákról a fényképes NEK adatlapot. Vinni kell a személyi igazolványt, lakcímkártyáját.
 
A jelenlegi helyzetben elektronikus bejelentkezés szükséges a kormányablakoknál (diákigazolvány igénylés vagy NEK Nemzeti Elektronikus
Kártyarendszer ügykört keressék)!
 
Amennyiben nincs érvényes lakcímigazolványa (költözés történik vagy nincs rajta a tartózkodási cím) kérjük, először szíveskedjen rendezni!
Ennek hiányában nem lehet az igazolványt, megigényelni, mert az Oktatási Hivatal az igénylést visszadobja a rendszerben, vagy rossz címre gyártja le és utána csere szükséges!
 
Az Okmányirodában készült NEK azonosító lapot az iskolában le kell adni, mert ennek alapján tudjuk megigényelni a diákigazolványokat! A NEK
adatlapokat elektronikusan is megküldhetik (info@magyula.hu), vagy leadhatják a beiratkozásnál (június 22 és június 24.)
 
A legyártott diákigazolványokat az iskolának postázza az OH és a titkárságon fogjuk átadni (aki betölti aug. 31-ig a 16. életévét érvényesítő matricát is kap rá). A többi tanulónak matrica nélkül érvényes a diákigazolványa! Minden tanévben új érvényesítő matricát adunk év elején.
 
Az igazolvány megigénylése utáni naptól ideiglenes diákigazolványt tud az iskola kiadni, ami kb. 2 hónapig érvényes, de meghosszabbítható.
Határidő nincs, (akár szeptember után is el lehet menni) de az általános iskolai diákigazolványok október 31-ig lesznek érvényesek!!
Vissza