A szeretet gyógyít!” – Hagyományteremtő karácsonyi adományakciót

2020.12.16 10:40
 
Iskolánk idén első ízben vett részt "A szeretet gyógyít!” – karácsonyi adományakcióban, melyet a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum szervezett.
 
Szívügyünknek tekintjük a társadalmi felelősségvállalást, ezért elkötelezettek vagyunk jótékony célú tevékenységek lebonyolításában. A Centrum a karácsony közeledtével egy adomány-projektet valósított meg, melynek keretein belül közvetlenül az ünnepek előtt kórházban fekvő beteg gyerekek élelmezésében vállaltunk szerepet. A felajánlott szállítmányt ma2020.december 16-án délben juttattuk el a nak.
„A szeretet gyógyít” jótékonysági kampányunk keretein belül friss pékárut, valamint ízfokozó és tartósítószer-mentes gyümölcslevet juttattunk el a beteg gyerekeknek. A briósok a Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyében szakmai gyakorlatot teljesítő diákok és oktatóik által készültek hagyományos eljárásokkal, míg a meggyitalok a szakoktatóinak és tanulóinak keze munkáját dicsérik. Az élelmiszeradományt a ola karácsonyi készítményekkel egészítette ki: karácsonyi koszorúk, asztaldíszek és kopogtatók is eljutottak a gyermekkórházba, ezzel is támogatva a kórház belső tereinek karácsonyi díszbe öltöztetését. A dekorációkat kertészeti iskolánk tanulói és oktatói alkották.
Felhívásunkra az iskoláink magyar szakos oktatói is közreműködtek „A szeretet gyógyít!” kampányban – ajánlásukkal karácsonyi meséket is kézbesítettünk a kórházban lévő gyerekeknek.
Centrumunk iskolái évek óta hangsúlyt fektetnek a jótékonyságra a tanulók bevonásával: volt már példa többek közt elhanyagolt közterület rendbehozására kert- és parképítő szakon tanuló gyerekek közreműködésével, illetve gyakori, hogy iskolai összefogás mentén a diákok csatlakoznak a Cipősdoboz Akcióhoz vagy iskoláink tanulói is önkéntes szerepet vállalnak a MikulásGyárban.
 

 

Vissza