A Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége nyári szakmai gyakorlatot hirdet Ausztriában

2017.05.31 10:18

Helyszín: Tulln, Ausztria

Időpont:

  1. turnus: 2017. június 18. –  július 02. (2 hét)
  2. turnus: 2017. július 23. – augusztus 06. (2 hét)

Utazás: a szövetség által szervezett mikrobusszal

Kísérő:

Egyeztetés alatt, de a gyakorlat teljes időtartama alatt kísérőtanár felügyelete alatt lesznek a diákok!

Koordinátor  a Magyar Kertészeti Szakképző Intézmények Szövetsége részéről:

Fekete-Márton Zsuzsanna: 0036 30 852 9882-es telefonszámon, vagy a feketemartonzsuzsanna@gmail.com email címen a gyakorlat teljes időtartama alatt is elérhető!

Fogadóintézmény: Die Garten Tulln

Am Wasserpark 1
3430 Tulln
Tel: +43 (0)2272/68 188
Fax: +43 (0)2272/68 188 – 88
office@diegartentulln.at

Koordinátor: Thomas Uibel T: +43/2272/68 1 88-12, thomas.uibel@diegartentulln.at

 

A gyakorlat célja

A gyakorlat 2 hete alatt az itthon szerzett kertészeti, parkfenntartási és idegen nyelvi ismeretedet lehet bővíteni, új alapokra helyezni, azáltal, hogy munkát végzel egy osztrák bemutatóparkban. A gyakorlat heti 5 napon napi 6-7 óra munkavégzést jelent, az itthoni nyári gyakorlathoz hasonlóan. Munkaidő: 8-15:30, fél órás ebédszünet. A hétköznapi munka mellett természetesen lehetőség van esténként és hétvégén szakmai és kulturális programok szervezésére is, amihez a helyi koordinátor és a gyakorlat teljes időtartama alatt jelen lévő kísérő tanár segítséget nyújt.

 

Szállás:

Keresése folyamatban!

 

Étkezés: a szállás által biztosított lehetőségek függvényében változhat, alapvetően az étkezést a diákok a kísérő segítségével önállóan oldják meg az ösztöndíjból.

 

Felkészítés: a pályázat lehetőséget biztosít nyelvi, kulturális és szakmai felkészítésre, melyet a projekt koordinátora, Fekete-Márton Zsuzsanna tart a kiutazást megelőzően előre egyeztetett időpontban illetve a helyszínen. A részvétel kötelező!

 

Biztosítás:

·         Az utazás és a  szakmai gyakorlat teljes időtartamára a szövetség biztosítást köt a résztvevők számára az ösztöndíj terhére, a biztosítási kötvények az indulást megelőzően kiosztásra kerülnek.

·         Emellett az „Európai egészségbiztosítási” kártya kiváltása kötelező (ingyen kiváltható az OEP-nél). Az igényléshez szükség esetén (főleg vidéki résztvevők esetében) a projektkoordinátor segítséget nyújt.

 

Költségek:

A pályázat fedezi a diákok utazásának, szállásának, napi háromszori étkezésének és biztosításának költségét. A szövetség minden kedvezményezettel ösztöndíjszerződést köt. Az ösztöndíj összege 676 € megélhetési támogatás és 180 € utazási támogatás. Az ösztöndíj az induláskor kerül kiosztásra, levonva belőle a biztosítás díját (várhatóan kb 40-50 €).

Ezen felül lehetőség szerint kb. 50 Euro zsebpénzt javasolt hozni, de ez nem kötelező!

 

Kapcsolattartás a szülőkkel: költségkímélő megoldás az internet használata, amire a szálláson nagy valószínűséggel lesz alkalom, illetve a parkban is bizonyos helyeken van Wifi. A mobiltelefonok használata rendkívül költséges, javasolt inkább sms írása. A szolgáltatónál érdemes érdeklődni a külföldi használat lehetőségéről, feltételeiről és díjairól! Esetenként aktiváltatni kell a roaming szolgáltatást, ezt célszerű még itthon elvégezni, ellenkező esetben  a telefon a határ átlépését követően nem használható.

 

Kötelezettségek:

·         A kint tartózkodás alatt gyakorlati naplót kell vezetni a szakmai munkáról, szabadidős tevékenységekről. Ezt javasolt a kísérő tanár segítségével minden délután, folyamatosan vezetni! Hazaérkezést kővetően legkésőbb 2017. július 30-ig egy elektronikus, képekkel illusztrált beszámolót kell leadni a feketemartonzsuzsanna@gmail.com email címre. A beszámolók az esetleg szükséges javítás után a  szövetség honlapjára felkerülnek, illetve a záró beszámolóval együtt a pályázat lezárásakor a Tempus Közalapítvány részére megküldésre kerülnek.

·         További kötelező elem a MobilityTool adatbázis által a hazaérkezést követően küldött online kérdőív kitöltése, melyhez a projektkoordinátor segítséget nyújt.

 

Praktikus felszerelés: gumicsizma, vízálló cipő (munkára is!), saját ágynemű, esőkabát, lázmérő, láz- és fájdalomcsillapító, fásli, naptej, szúnyogriasztó, sapka

 

Jelentkezési határidő:

  1. turnus: 2017. június 01.
  2. turnus: 2017 június 16.

a mellékelt jelentkezési lapon ( jelentkezési lap osztrák gyakorlatra 2017 június.docx (14882) )

Felvilágosítás a 06 30 852 9882-es telefonszámon kérhető.

Vissza